Telecom privat

Nettverkspunkt

Har du tenåringer i hus som syns nettet er for tregt? Eller kanskje ønsker mor i hus en ekstra dekoder slik at hun kan se tv-seriene sine i fred og ro på et eget rom? Installasjon av et kablet nettverkspunkt for TV eller data er løsningen på slike problemer. Nettverkspunkt gir deg en sikker utvidelse av nettverket i boligen din, ingen usikkerheter på om det trådløse nettet holder seg like godt gjennom vegger og tak.

Meshnettverk

Ønsker du bedre trådløsdekning uten alle kablene som kommer med nettverkspunkt? Da kan meshnettverk være løsningen for deg.

Mesh er en ny generasjon trådløst nettverkssystem, som gjør at du kan få et stabilt WiFi-nettverk med høy hastighet hjemme uten dødsoner. Nettverket består av to eller flere mesh-rutere. Én av ruterne er koblet til modemet og resten fungerer som satellitter. Sammen skaper enhetene et sømløst og enhetlig trådløst nettverk under ett passord. Slik skiller mesh-systemet seg fra rekkeviddeforlenger, der hver enhet fungerer som et eget nettverk med et eget passord.

Mesh-teknologi er særlig praktisk fordi enhetene som er koblet til det, kan bruke flere forskjellige nettverkssignaler og, hvis nødvendig, bytte sømløst mellom signalene for å finne det raskeste alternativet. Du trenger ikke selv bytte nettverk eller vente på at den nyte tilkoblingen opprettes, mesh-systemet sørger for at du alltid bruker den raskeste tilkoblingen.

De aller fleste Mesh systemene selges i ferdige pakker, og her er det et hav av merker og leverandører. Du som kunde kan selv velge om du ønsker å kjøpe inn ditt eget Mesh utstyr, og at vi kommer og installerer det for deg. Eller så kan vi levere både mesh-utstyr og installerer det for deg. Hva som passer dine behov kan være vanskelig å vite, vi tilbyr derfor befaring dersom dette er ønsket.

WIFI-optimalisering

Ustabil hastighet og stadig utfall av Wifinettet ditt? Teknikerne i Tekam kan justere og diagnostisere WIFI nettet ditt. Vi sjekker hastigheten direkte på modemet ditt, kontrollerer tilstanden av ruteren din, kontrollerer dekningen som dagens ruter gir boligen din, sjekker nettverket for støy fra andre nettverk og eventuelle andre objekter som kan forringe kvaliteten på WIFI nettet ditt.

Vår tekniker gjør en dekning- og kvalitetsanalyse av nettverk ditt. Resultatet av denne analysen vil avgjøre hvilke tiltak som må gjøre med ditt WIFI nettverk for å optimalisere hastighet/kvalitet/dekning.