Solcelle
Vi har høy kompetanse på solcelleanlegg. Vi bistår deg med kunnskap om solcelleanlegg i en tidlig fase slik at du som kunde kan ta et riktig valg på det som er det beste solcelleanlegget for deg.
Vi leverer solcelleanlegg til alle typer bygg:
Vi skreddersyr et anlegg som passer for deg.
Vi benytter en lokal Trøndersk grossist for våre solcelleanlegg.
KAMPANJE
Komplett solcelleanlegg fra 99.000kr!
- Prisen varierer ut i fra størrelsen på anlegget.
- Gratis befaring og prosjektering.
- Gjelder i trøndelag.
- Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat.
Takvinkel og himmelretning
Mange tror at taket må ligge rett mot sør for å få en god produksjon. Det fører til at man får en veldig høy produksjon på midten av dagen, men ikke like mye om morgenen og kvelden. Det vil i mange tilfeller være like så bra, og ofte bedre, med et anlegg som er vent øst og/eller vest da det gir mer produksjon på morgen/kveld.
Vi tar denne dialogen med deg som kunde før vi gir deg en fast pris på jobben.
Hindring for solen
Det kan være hindringer på taket og foran huset som gir skygge på panelene deler av dagen etter som solen flytter seg gjennom dagen. Vi har løsninger for å unngå at dette innvirker negativt på ditt anlegg.
Utenpåliggende eller integrert i bygget
Vi har løsninger både for utenpåliggende solcellepaneler og integrerte solcelle i taket eller på vegg.
Tilkobling av strømnettet
De aller fleste som får montert solcelleanlegg i dag, kobler anlegget opp mot det offentlige strømnettet slik at overskuddsstrøm blir solgt.
Det kan i noen tilfeller være nødvendig at nettselskapet gjør forsterkninger i sitt nett, slik at de kan ta imot strømmen fra ditt solcelleanlegg.
Strømavtale
Du som kunde må ha en avtale med en strømleverandør som leverer strøm til deg når du trenger det og kjøper overskuddstrømmen når du ikke greier å bruke opp alt.
Det finnes flere forskjellige typer strømavtaler. Du kan for eksempel velge å lagre overskuddstrømmen i en «strømbank» der du tar ut strømmen senere når du har bruk for den. For eksempel til vinteren når strømprisen er dyrere enn om sommeren. Merk at du i dette tilfellet må betale nettleie likevel i motsetning til når du bruker strømmen du produserer med en gang.
Støtte
Enova gir støtte med 7 500 kr i grunnbeløp og 2 000 kr pr installert kWp. Opp til 20 kW.
Maks støtte er 47 500 kr.
Grønt lån
Hvis du trenger lån til å kjøpe solcelleanlegget, kan vi gjennom vår samarbeidspartner tilby Grønt lån med ekstra god rente.
Årsproduksjon
Flere ting er med på å påvirke hvor stor produksjon man oppnår i løpet av året. Vi vurderer dette sammen med deg som kunde og kommer med et estimat når alle detaljer er bestemt.
Perioden november, desember og januar vil man ha en forholdsvis liten produksjon sammenlignet mot mai, juni og juli som er toppmåneder.
Snø
Mange tenker at det er et problem med snø på panelene om vinteren. I praksis så vil snøen skli av de glatte panelene, spesielt når det er mildt vær. Det vil uansett ikke være noe stor produksjon i november, desember og januar da det er på det mørkeste.
Inntjening
Inntjeningen av et solcelleanlegg er vanskelig å beregne nøyaktig. Det er store variasjoner på strømprisen både i forhold til hvor du bor i landet, men også i løpet av året og gjennom døgnet.
Det er vanskelig å forutse hvordan strømprisen blir i de neste årene, hvilke tiltak myndighetene gjør og hvordan strømbehovet for forbrukerne blir framover.
Vi tar en gjennomgang med deg i forhold til foreslått anlegg og hva som kan forventes av inntjening.
Priseksempel
- Anlegg med 9 svarte solcellepaneler: ca 50 000kr
- Anlegg med 16 svarte solcellepaneler: ca 100 000kr
- Anlegg med 38 svarte solcellepaneler: 175 000kr
Prisene inkluderer ikke stillas eller endringer i inntak.
Enova-støtten er ikke trukket fra prisen.
Gjelder i Trøndelag.